side-area-logo

Hotel Goud en Zilver

Identiteit, webdesign & strategie

Opdrachtgever

Goud en Zilver

In 2015 werd Collega Jan gevraagd of wij de identiteit, vormgeving en strategie voor een nieuw hotel wilden ontwikkelen. Uiteraard! Heel graag, zeker toen wij hoorden om wat voor ‘hotel’ het precies zou gaan. Goud en Zilver is een heel bijzonder hotel in Gorinchem, dat mogen we zeker stellen.

Goud en Zilver is een hotel waar je een bijzondere combinatie vindt van gastvrijheid en uitzonderlijke kwaliteit. Gastvrijheid zoals je dat vindt wanneer je bij een vriend of kennis verblijft. Kwaliteit in de zin van prachtig ontworpen suites ingericht met schitterend meubilair, kunst en accessoires.

Design met warme setting

Het concept

Goud en Zilver is opgericht door Bert Roubos. Een ondernemer die jarenlang in talloze hotels verbleef. Zijn ervaringen waren helaas te vaak negatief. Vaak was het hotel wel in orde, maar was bijvoorbeeld het ontvangst een stuk minder. Toch de eerste indruk die je van een hotel krijgt als gast zijnde.

Bert Roubos besloot om op deze tekortkoming in te spelen. Binnen zijn concept Goud en Zilver combineert hij zijn passie voor design en meubilair met een warme en gastvrije setting. Gasten van Goud en Zilver hebben het gevoel dat ze bij een ‘local’ verblijven in plaats van een afstandelijk hotel.

Unieke suites

Uitstraling

Goud en Zilver startte met drie ruime suites en heeft inmiddels 7 suites in de verhuur. De suites hebben een oppervlak variërend van 50 – 70 vierkante meter en zijn van alle gemakken voorzien. Denk aan een ruime slaapkamer, een massagedouche, tv, een uitgebreid ontbijt en nog veel meer.

Het bijzondere van de suites is echter de uitstraling, inrichting en het ontwerp. De suites zijn dusdanig ontworpen dat er heel creatief gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte. Zo heeft elke suite wel een bijzondere ruimte zoals bijvoorbeeld een ‘bedstee’, en ‘highlight’ zoals een mooi uitzicht.

Modern en klassiek

Identiteit

Om Goud en Zilver in de markt te positioneren hebben we een krachtige identiteit ontworpen. Zeker in een markt met veel concurrentie is het voor een nieuw concept noodzakelijk om je sterk te profileren. Uiteraard moest de identiteit passen bij het bijzondere karakter van Goud en Zilver.

Het logo is ontworpen met de insteek dat het zowel modern, klassiek als tijdloos moest zijn. We hebben daarom gekozen voor een modern en stevig lettertype, wat we hebben gecombineerd met een stijlvol ouderwets lettertype. Door te werken met zwart en wit is het logo tijdloos en toch modern.

Ontwerp visuele communicatiemiddelen

Huisstijl

Na het ontwerpen van het logo zijn we gestart met het ontwerpen van de huisstijl elementen. Zo hebben we briefpapier, visitekaartjes, brochure, enveloppen, sleutelhangers en naambordjes voor de suites en receptie ontworpen. Alles met dezelfde klassieke en moderne uitstraling .

Om het karakter van Goud en Zilver over te brengen zijn diverse fotoshoots gedaan. Een beeld vertelt meer dan 1000 woorden. De karakteristieke eyecatchers, die de suites zoveel sfeer geven, zijn daarom stijlvol in beeld gebracht. Dit beeld is gebruikt voor alle promotie en communicatie vanuit Goud en Zilver.

Full-responsive webdesign

Website

Bij een bijzonder concept past een bijzondere website. In de stijl van Goud en Zilver is de website zowel modern als klassiek. Op de website is er veel aandacht voor de achterliggende motivatie van het concept gegeven. Ook krijgen bezoekers een duidelijk beeld van de faciliteiten en de suites.

Op de website zijn verschillende items zoals meubilair, kunst en accessoires te koop in de webshop. Bezoekers worden door middel van het blog op de hoogte gebracht van nieuws vanuit Goud en Zilver of activiteiten in de regio Gorinchem. Ook is de bijzondere regio rondom Gorinchem goed uitgelicht.

Hoe bereik ik mijn klant(en)?

Strategie

Elk nieuw concept, hoe bijzonder en succesvol ook, zal een behoorlijke hoeveelheid tijd, middelen en energie moeten investeren in het positioneren in de markt. Uiteindelijk dien je wel je potentiële gasten te bereiken. Maar hoe pak je dat effectief aan en via welke kanalen bereik je die klanten?

Collega Jan heeft Goud en Zilver geadviseerd over het gebruik van de online kanalen zoals social media. Zo hebben we een communicatieplan geschreven waarin zaken als de positionering, doelgroep, kanalen, boodschappen, doelstellingen en middelen zijn uitgewerkt.

Welke middelen zet ik in?

Strategie

Het afgelopen jaar hebben wij Goud en Zilver ondersteund met input en het realiseren van content. Om het concept te introduceren en te werken aan naamsbekendheid wordt er regelmatig content gecreëerd gefocust op het concept Goud en Zilver en de regio Gorinchem.

Content waarin gasten en potentiële gasten meer kunnen lezen over het concept Goud en Zilver. Een kamer boeken kunnen ze immers overal, maar wat maakt Goud en Zilver nu zo bijzonder? Wat heeft de regio Gorinchem te bieden? Dat is de content die wordt verspreidt vanuit hotel Goud en Zilver.