side-area-logo

Ichtus

Identiteit & Strategie

Aanleiding

Gospelkoor Ichtus

Een identiteit ontwikkelen voor een gospelkoor? “Mogen er we er iets moderns van maken? Ja! Dat is de insteek”. Dan is het een opdracht die past bij Collega Jan. Gospelkoor Ichtus kwam bij Collega Jan terecht omdat ze het huidige ledenbestand graag wilden uitbreiden en daarnaast ‘verjongen’.

Hoe gaan we dat aanpakken was de vraag. We hebben voor Ichtus allereerst een nieuwe identiteit ontwikkeld. Wanneer je een jongere doelgroep aan wil spreken dien je ook een visuele uitstraling te hebben die bij die betreffende doelgroep past.

Waar staat Ichtus voor?

Positionering

Waar staat Ichtus precies voor? Waarom zou ik lid willen worden van Ichtus? Wat is er zo bijzonder aan Ichtus? In een reeks afspraken hebben we gezamenlijk een antwoord op een aantal vergelijkbare vragen geformuleerd die resulteerde in de nieuwe positionering van Ichtus.

Ook hebben we een korte, maar pakkende ‘tagline’ bedacht die omschrijft waar Ichtus voor staat; “Samen zingen & geloven”. Vervolgens zijn er twee fotoshoots op locatie gedaan tijdens een optreden en een repetitie. Dit om goed beeld te schieten voor de promotie van Ichtus.

Het ontwerp proces

Logo

Voor Ichtus hebben we drie logo variaties ontworpen. Uiteindelijk is een van deze varianten uitgewerkt. Een moderne versie van het Ichtus symbool. Vaak wordt dit horizontaal en als één geheel weergegeven. Wij hebben er echter voor gekozen de twee lijnen los van elkaar te maken.

In het oude logo was namelijk zowel een Ichtus symbool als een vlam te zien. Door het Ichtus symbool op deze wijze weer te geven heeft het zowel het Ichtus symbool als de vorm van een vlam in zich. Het logo past verder goed bij de moderne typografie wat het geheel een modern en stijlvol karakter geeft.

Modern ontwerp

Huisstijl

Met de nieuwe identiteit en het beeldmateriaal is een moderne huisstijl ontworpen. We hebben Ichtus geadviseerd op welke wijze ze potentiële leden kunnen benaderen. Een deel van het advies was posters op te hangen, boekenleggers te verspreiden en flyers uit te delen aan potentiële leden.

Er is gekozen voor een luxe flyer op een groot formaat. De bedoeling is de flyer uit te delen na een korte persoonlijke introductie over Ichtus. Hoewel de kosten van een dusdanige flyer hoger liggen, zal de impact ook hoger zijn. Degene die de flyers verspreidt kan beoordelen of men geïnteresseerd is en om wel of niet een flyer mee te geven.