side-area-logo

Jurrian Cycling Consultancy

Identiteit, marketing, brand design, website en content

Startpunt van opdracht

Uitgangspunt

Jurrian Cycling Consultancy opereerde in het verleden onder de naam Bike Passion. Samen met Jurrian van der Pijl, eigenaar van Bike Passion, hebben we in een periode van 8 maanden een proces doorlopen waarin een nieuwe positionering, identiteit en presentatie zijn gerealiseerd.

De aanleiding van deze koerswijziging was een sterke ambitie om het concept te verbeteren en een stap voorwaarts te zetten. Daarnaast waren er een aantal verbeterpunten welke voortkwamen uit een niet heldere positionering, de keuze in het aanbod en de communicatie naar klanten.

Plaatsing van concept

Positionering

Jurrian werkte voorheen onder de naam Bike Passion. Bij Bike Passion konden klanten terecht voor een bikefit, maatwerkfietsen en een groot assortiment met onderdelen en accessoires. Verder werden er workshops, clinics en diverse fiets-gerelateerde evenementen georganiseerd.

Jurrian is een vakman die enkel de beste kwaliteit levert op het gebied van bikefitting en maatwerkfietsen. Deze kwaliteit kwam in het gedrang door het grote aanbod. De conclusie was om keuzes te maken qua aanbod welke resulteren in een duidelijke positionering; bikefitting en maatwerkfietsen.

Waar staan we voor?

Identiteit

Zoals gezegd is Jurrian een echte vakman, iemand die continu gedreven is om zijn werkwijze en aanbod te verbeteren. Bij deze drive en ambitie paste een nieuwe identiteit, een meer persoonlijke identiteit. Uiteindelijk is Jurrian zelf de grote spil en meerwaarde binnen zijn onderneming.

Daarom is er gekozen om te werken onder de naam Jurrian Cycling Consultancy. Een consultancy bureau gefocust op de fietsliefhebber. Bij Jurrian kan je terecht voor advies en expertise op maat. Geen standaard processen en werkwijze, maar een aanpak welke is afgestemd op de individuele fietser.

Overwogen keuzes

Marketingplan

Uiteraard zijn de keuzes over de positionering en identiteit niet lukraak gekozen. Om deze beslissingen te maken is een marketingplan uitgewerkt. In dit marketingplan zijn verschillende opties en de gevolgen van diverse keuzes beschreven om tot een juiste keuze te komen.

Daarnaast is in het marketingplan een plan van aanpak uitgewerkt voor de toekomstige communicatie en de wijze waarop we werken aan het merk Jurrian. Hoe werken we aan naamsbekendheid van dit ‘nieuwe’ merk en hoe brengen we de meerwaarde van Jurrian over op klanten?

Beeld met waarde

Fotografie

Beeld is belangrijk voor een sterke presentatie. Beeld om te gebruiken voor de website, mailingen, social media en ontwerp van promotiemiddelen. Klanten willen zien waar je voor staat, hoe je werkt en wat ze kunnen verwachten. Om dit beeld te creëren zijn verschillende fotoshoots georganiseerd.

Om de bikefit in beeld te brengen is een fotoshoot gedaan in de oude hallen van de Spoorzone in Tilburg. Ook zijn verschillende maatwerkfietsen gefotografeerd in de directe omgeving van de studio van Jurrian. Deze fietsen zijn gefotografeerd in het typische Hollandse landschap in de omgeving van Almkerk.

Brand ontwerp

Design

Na het creëren van beeld zijn we gestart met het ontwerpen van de nieuwe huisstijl. Als eerste hebben we een nieuwe beeldmerk ontwerpen. De drie strepen in de driehoek welke verwijst naar de framegeometrie staan voor de drie diensten; bikefitting, aankoopadvies en maatwerkfietsen.

Na het ontwerpen van het logo en het kiezen van de lettertypes en de huisstijlkleuren zijn verschillende huisstijl elementen ontworpen zoals visitekaartjes, flyers en promotie middelen voor beursdeelnames, aankleding van de winkel en toekomstige content.

Website en SEO

Ontwikkeling

Het huisstijl ontwerp is doorgezet naar het webdesign. Het design is gebaseerd op de waarden van de uitgewerkt identiteit en de uitkomsten van het marketingplan. Er is een ontwerp gecreëerd wat zowel visueel als inhoudelijk duidelijk maakt wat de meerwaarde van Jurrian is.

In het ontwerp zijn variaties gemaakt voor de weergaves op desktop, tablets en mobiel. Ook is er veel aandacht gegeven aan zaken als SEO. Een strak visueel plaatje is mooi, maar zonder inhoud en bezoekers op de website is dit van weinig waarde.

Delen van waarde

Content

De website is in oktober 2016 opgeleverd en sindsdien is Collega Jan actief met het creëren van passende content om het nieuwe concept te introduceren aan zowel de huidige klanten als toekomstige klanten.

Content die inspeelt op de nieuwe identiteit en het merk Jurrian. Content met toegevoegde waarde en content welke positief bijdraagt aan het imago van Jurrian. Dit in samenwerking met partners zoals framebouwers, leveranciers en uiteraard de klanten zelf.