side-area-logo

Smood Juicebar

Identiteit & Webdesign

Het concept

Smood Juicebar

Smood Juicebar is sinds kort dé plek in Utrecht om je dagelijkse dosis vitamines op te pikken. Smood Juicebar is gebaseerd op de ‘Batidos’ kraampjes die je op het eiland Curaçao veel tegenkomt. In deze kraampjes wordt vers fruit en groene smoothies verkocht voor een verfrissende energie boost.

Smood Juicebar is de Nederlandse variant van de traditionele ‘Batidos’ kraam. Een plek waar je dagelijks terecht kan voor een gezonde en betaalbare portie groenten en fruit. De vers gemaakte smoothies geven klanten een gezonde boost en energieke ‘mood’ om de dag mee door te komen.

Tropische en moderne uitstraling

Logo en huisstijlontwerp

Smood Juicebar is een nieuw concept en we hebben allereerst een logo ontworpen. Een modern en fris lettertype gecombineerd met een beeldmerk wat de smoothie visualiseert. Om de tropische oorsprong van het concept over te brengen hebben we een aantal tropische kleurenpaletten samengesteld.

Na het logo is de huisstijl ontworpen. Wederom tropische kleuren gecombineerd met moderne typografie. Voor Smood hebben we visitekaartjes, flyers om uit te delen, grote posters voor in de winkel, posters om te verspreiden, posters voor buiten en raambeplakking ontworpen.

Sfeervol beeld en moderne website

Fotografie en website

Na het ontwerp van de huisstijl-elementen hebben we een fotoshoot gedaan in de winkel aan de Vismarkt in Utrecht. Hier hebben we het beeld geschoten wat gebruikt is om de website te ontwikkelen en het beeld wat in de toekomst gebruikt gaat worden voor bijvoorbeeld social media.

De website geeft kort en bondig de informatie over Smood Juicebar weer. De motivatie achter het concept, de recepten van een aantal smoothies, leuke sfeerbeelden en praktische zaken zoals openingstijden en adresgegevens. Alles in de eerder samengestelde tropische kleurenpaletten.

Welke waarden lichten we uit?

Positionering

In het ontwerpproces hebben we Smood Juicebar geholpen met de positionering van het concept en de manier waarop Smood Juicebar naar buiten treedt. Hoe brengen we het enthousiasme achter het concept over op de klant? Welke elementen van het concept lichten we uit?

Binnen het concept is gekozen om 2 kernwaarden uit te lichten. Allereerst de oorsprong, de ‘Batidos’ kraampjes in curaçao, wat visueel is doorgevoerd in de huisstijl en uitstraling. Ten tweede de motivatie om mensen gezonder te laten eten. Dit hebben we o.a. uitgelicht in de posters die in de winkel hangen.